Min läslista

Din läslista är tom.

Foto: Torbjörn Jansson
57
Delningar
Lägg i läslista
Digitalt seminarium / Ledarskap

Seminarium: Idrottspsykologi för unga idrottare

14 Nov 2022
Text: Redaktionen

Hur kan ledare och tränare stötta unga att prestera och må bra i tävlingssituation och under press? Hur bygger vi starka individer och en god grund för ett långvarigt, framgångsrikt idrottsliv?
Är du intresserad av dessa frågor och jobbar med unga idrottare – anmäl dig till vårt digitala seminarium den 30 november!

Under detta livesända seminarium fördjupar vi oss i idrottspsykologi, med fokus på hur vi skapar bra prestationsmiljöer för unga. Samlad forskning visar att det inte finns en motsättning mellan ett tryggt och hälsosamt idrottande och bra resultat. Tvärtom bygger framgångsrika prestationer ofta på att vi lyckas skapa långsiktigt hälsosamma idrottsmiljöer.

Vad kännetecknar miljöer där unga trivs och presterar bra? Vad är viktigt för förbund, föreningar och idrottsgymnasier att tänka på? Hur agerar en tränare som är driven idrottspsykologiskt? Hur kan vi förbereda och stödja unga mentalt inför, under och efter en tävlingssituation, samt hjälpa till att bygga en mental stabilitet inför en kommande elitidrottssatsning?

>> Anmäl dig till seminariet här <<

I panelen
Carolina Lundqvist – Docent i psykologi och idrottsvetenskap, legitimerad psykoterapeut och tidigare ansvarig för idrottspsykologi på Sveriges Olympiska Kommitté.
Göran Kenttä – Fil dr i idrottspsykologi, ansvarig för det idrottspsykologiska ämnesområdet inom Riksidrottsförbundet, författare och idrottspsykologisk rådgivare.
Malin Träff – Barn- och ungdomsansvarig Riksidrottsförbundet.

Seminariet leds av Anne Forsell som under 25 år verkat som ledare inom idrottsrörelsen, bland annat som förbundskapten, tränare och förändringsledare.

Program
kl 9.00-10.30  Föredrag, panelsamtal, frågestund

Seminariet livesänds på Centrum för idrottsforsknings You tube-kanal. Du som följer sändningen kan du ställa frågor i chatten.

Seminarieserien Bra barnidrott
Idrottspsykologi för unga idrottare är det tredje seminariet i Centrum för idrottsforsknings seminarieserie Bra barnidrott. Seminarieserien är en bro mellan idrottsforskningen och de som praktiskt jobbar med barn- och ungdomsidrott och erbjuder intressanta föredrag, samtal och ger konkreta tips och råd.

Se våra två tidigare seminarier här:
Så ökar du ungas delaktighet i idrotten – YouTube
Bygg barns inre motivation – YouTube

Målgrupp
Seminarieserien vänder sig till personer som jobbar med utvecklingsfrågor och barn- och ungdomsidrott på specialidrottsförbund, RF/SISU, RIG/NIU samt inom distrikt och förening.

Anmälan
Seminariet är gratis. Sista anmälningsdag är 29 nov kl 12.

Länk till anmälningssida: Seminarium 30 november (invajo.com)

14 Nov 2022
Text: Redaktionen

Läs mer om:

Idrottspsykologi
seminarier

Artikelflöde

Nyhetsbrevswidget (undersidor)

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Utges av

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se

Webbtillgänglighet