Min läslista

Din läslista är tom.

Lägg i läslista

Vi är redaktionen på Idrottsforskning.se

Tidningen Idrottsforskning.se vänder sig till dig som jobbar med eller är intresserad av idrott, hälsa och träning. Vi publicerar den viktigaste kunskapen och de senaste rönen från idrottsforskningens olika områden.

Vi som gör tidningen arbetar på Centrum för idrottsforskning, en statlig organisation med uppdrag att sprida idrottsforskning i Sverige. Tidningen har inga kommersiella intressen. Vårt arbete drivs av nyfikenhet och ett stort intresse för idrott och vetenskaplig forskning.

På Idrottsforskning.se presenterar vi faktabaserad kunskap om olika träningsformer, fysiologi, kost, barn- och ungdomsidrott, idrottspsykologi, skadeförebyggande träning och rehab, samt mycket mer.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor. Artiklarna är i de flesta fall skrivna av forskarna själva. I över 20 år gav Centrum för idrottsforskning ut papperstidningen Svensk Idrottsforskning. Idrottsforskning.se för denna tradition vidare, men i ett uppdaterat digitalt format.

Chefredaktör – Johan Lundberg
Johan Lundberg är vetenskapsjournalist med stort idrottsengagemang. Han har tidigare jobbat för Forskning & Framsteg samt startat och varit chefredaktör för den prisade webbtidningen Extrakt.

Redaktör – Johan Pihlblad
Johan Pihlblad har en bakgrund som journalist och arbetar som handläggare på Centrum för idrottsforskning. Han har tidigare även varit redaktör för tidningen Svensk Idrottsforskning under perioden 2010-2015.

Har du frågor, tips eller synpunkter? Kontakta gärna oss på redaktionen!

Johan Lundberg

Chefredaktör
070-416 36 55, 08-120 537 61

Johan Pihlblad

Redaktör
08-120 537 61

 

Redaktionen tipsar
De aktiva och De inaktiva

Ny forskarantologi. Hur mycket motion behöver barn och ungdomar? Hur mycket rör de sig? Varför är vissa ständigt aktiva medan andra mest sitter stilla? Forskare förklarar och presenterar nya resultat i den här boken från Centrum för idrottsforskning.

@idrottsforskning på Twitter

Själsliga ärr ökar skaderisken bland elitidrottare https://t.co/xauCosKCac
1 vecka sedan via Twitter
Hjärnskakning - Och vad händer sedan? Anmäl dig senast må 10/9 till konferensen #Idrottsforskning2018 - för en håll… https://t.co/cdnmVXZdYM
2 veckor sedan via Twitter
Jämställdhet inget problem hos oss! Eller...? Anmäl dig senast må 10/9 till konferensen #Idrottsforskning2018 - för… https://t.co/mUzLu1J0Ot
2 veckor sedan via Twitter
Boka din plats på CIFs konferens ”Idrottsforskning 2018 - för en hållbar barn- och elitidrott” 15-16 oktober. Sista… https://t.co/ujMN7qJCVP
3 veckor sedan via Twitter
4 veckor sedan via Twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se