Min läslista

Din läslista är tom.

Lägg i läslista

Det här är Idrottsforskning.se

Idrottsforskning.se är tidningen för dig som jobbar ideellt eller professionellt med idrott, hälsa och träning. Vi publicerar de senaste rönen och den viktigaste kunskapen från idrottsforskningens olika områden.

Vi som gör tidningen arbetar på Centrum för idrottsforskning, en statlig organisation med uppdrag att sprida forskningsbaserad kunskap om idrott, hälsa och träning i Sverige. Tidningen har inga kommersiella intressen. Vårt arbete drivs av nyfikenhet och ett stort intresse för idrott och vetenskaplig forskning.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor.

På Idrottsforskning.se samlar vi ihop och presenterar aktuell kunskap om barn- och ungdomsidrott, effektiva träningsformer, ledarskap och coaching, idrottspsykologi, hälsa och kost, skadeförebyggande träning och rehab, samt mycket mer.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor. Artiklarna är i flera fall skrivna av forskarna själva. Idrottsforskning.se är en helt webbaserad tidning och du följer oss på denna sajt, via vårt nyhetsbrev eller på Facebook eller Twitter.

Har du frågor, tips eller synpunkter? Kontakta gärna oss på redaktionen!

Chefredaktör – Johan Lundberg
Johan Lundberg är vetenskapsjournalist med stort idrottsengagemang. Han har tidigare jobbat för Forskning & Framsteg samt startat och varit chefredaktör för den prisade webbtidningen Extrakt.

Redaktör – Johan Pihlblad (föräldraledig)
Johan Pihlblad har en bakgrund som journalist och arbetar som handläggare på Centrum för idrottsforskning. Han har tidigare även varit redaktör för tidningen Svensk Idrottsforskning under perioden 2010-2015.

 

Johan Lundberg

Chefredaktör
070-416 36 55, 08-120 537 61

Christine Dartsch

Ansvarig utgivare
08-120 537 60
070-620 26 20

Johan Pihlblad

Redaktör
08-120 537 61

 

Redaktionen tipsar
Träningsråd och tips speciellt för kvinnor

Tips och träningsråd speciellt för kvinnor. Merparten av dagens rekommendationer och råd för träning baserar sig på studier på män. Ny forskning visar dock hur även kvinnor kan optimera sin träning och undvika kvinnospecifika hälsorisker och idrottsskador.

@CIFofficial på Twitter

✔️Idrottslärare upplever att de har för lite kunskap och utbildning i att undervisa elever med funktionsnedsättning… https://t.co/avStVgrSt7
2 dagar sedan via Twitter
Många av idrottens 800 000 ideellt arbetande ledare är föräldrar som tränar sina egna barn. Vilka utmaningar inneb… https://t.co/QA8sxgl1FB
1 vecka sedan via Twitter
4 veckor sedan via Twitter
Ska den svenska ungdomsidrotten fortsätta vara öppen för alla? Den frågan ställer Esk i DN. https://t.co/CcPgarCskd
1 månad sedan via Twitter
Grattis Marcus! https://t.co/VttiKeas2u
1 månad sedan via Twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se