Min läslista

Din läslista är tom.

Lägg i läslista

Vi är redaktionen på Idrottsforskning.se

Idrottsforskning.se en populärvetenskaplig tidning. Den vänder sig till alla med ett fördjupat idrottsintresse – bortom tabeller, matchanalyser och resultat. Kontakta oss på redaktionen om du har frågor eller synpunkter om webbplatsen.

Vi som gör tidningen arbetar på Centrum för idrottsforskning (CIF), en statlig organisation med uppdrag att sprida idrottsforskning i Sverige. Tidningen har inga kommersiella intressen. Vårt arbete drivs av nyfikenhet och ett stort intresse för idrott och vetenskaplig forskning.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor. Artiklarna är i de flesta fall skrivna av forskarna själva. I över 20 år har CIF publicerat papperstidningen Svensk Idrottsforskning. Idrottsforskning.se för traditionen vidare.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor.

Chefredaktör är Christine Dartsch, föreståndare på Centrum för idrottsforskning. Christine är disputerad molekylärbiolog och har en bred kunskap om svensk idrottsforskning.

Johan Pihlblad är redaktör. Han var även redaktör för tidningen Svensk Idrottsforskning 2010-2015. Johan har en bakgrund som journalist och arbetar som handläggare på Centrum för idrottsforskning.

Johan Lundberg

Vik. Redaktör
08-120 537 61

Johan Pihlblad

Redaktör (föräldraledig)
08-120 537 61

Christine Dartsch

Chefredaktör
08-120 537 60
070-620 26 20

Per Nilsson

Ansvarig utgivare

 

Redaktionen tipsar
De aktiva och De inaktiva

Ny forskarantologi. Hur mycket motion behöver barn och ungdomar? Hur mycket rör de sig? Varför är vissa ständigt aktiva medan andra mest sitter stilla? Forskare förklarar och presenterar nya resultat i den här boken från Centrum för idrottsforskning.

@idrottsforskning på Twitter

Läs sista delen i vår artikelserie om äldre och träning. Här skriver professor Fawzi Kadi (@orebrouni) om hur fysis… https://t.co/wshpiWONSC
1 vecka sedan via Twitter
"Arbetet med nyanlända har satt ljuset på hur svårt det kan vara att börja med idrott i Sverige, även som svensk to… https://t.co/JysQmdzmuF
3 veckor sedan via Twitter
Hur jämlik är svensk idrott? https://t.co/OOayOESnqm
3 veckor sedan via Twitter
Hur jämlik är svensk idrott? CIF har fått 2018 års fördjupningsuppdrag från regeringen. CIF ska bland annat titta p… https://t.co/GH6jiAZKTh
4 veckor sedan via Twitter
Vad har idrottsstjärnorna LeBron James, Ryan Giggs och Emma Green gemensamt? Jo, alla har använt yogaträning som et… https://t.co/8pNwtJhcbD
4 veckor sedan via Twitter