Min läslista

Din läslista är tom.

Lägg i läslista

Det här är Idrottsforskning.se

Idrottsforskning.se är sajten för dig som jobbar ideellt eller professionellt med idrott, hälsa och träning. Vi publicerar de senaste rönen och den viktigaste kunskapen från idrottsforskningens olika områden.

Vi som gör webbtidningen Idrottsforskning.se arbetar på Centrum för idrottsforskning, en statlig organisation med uppdrag att sprida forskningsbaserad kunskap om idrott, hälsa och träning i Sverige. Tidningen har inga kommersiella intressen. Vårt arbete drivs av nyfikenhet och ett stort intresse för idrott och vetenskaplig forskning.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor.

På Idrottsforskning.se samlar vi ihop och presenterar aktuell och användbar kunskap om till exempel effektiva träningsformer, idrottstrender, ledarskap och coaching, barnidrott, hälsa och kost, skadeförebyggande träning och rehab, samt mycket mer.

Mer om Idrottsforskning.se

Idrottsforskning.se är en del av Centrum för Idrottsforsknings uppdrag att arbeta med science outreach, det vill säga kunskapsöverföring och dialog mellan den akademiska världen och övriga samhället.

Vi publicerar fyra till åtta nya artiklar per månad och allt material ligger öppet för läsning på sajten.

Idrottsforskning.se har under de senaste åren kontinuerligt ökat sin läsarskara. Sajten har i dagsläget (2021) i genomsnitt 50 000 sidvisningar och 40 000 besökstillfällen per månad.

Sedan starten har Idrottsforskning.se haft över en miljon unika besökare.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på svenska universitet och högskolor. Artiklarna är i flera fall skrivna av forskarna själva. Idrottsforskning.se är en helt webbaserad tidning och du följer oss på denna sajt, via vårt nyhetsbrev eller på Facebook eller Twitter.

Har du frågor, tips eller synpunkter? Kontakta gärna oss på redaktionen!

Chefredaktör – Johan Lundberg
Johan Lundberg är vetenskapsjournalist med stort idrottsengagemang. Han har tidigare jobbat för Forskning & Framsteg och Sveriges Natur samt startat och varit chefredaktör för den prisade webbtidningen Extrakt.

Redaktör – Johan Pihlblad (föräldraledig)
Johan Pihlblad har en bakgrund som journalist och arbetar som handläggare på Centrum för idrottsforskning. Han har tidigare även varit redaktör för tidningen Svensk Idrottsforskning under perioden 2010-2015.

 

Johan Lundberg

Chefredaktör
070-189 90 22, 08-120 537 61

Christine Dartsch

Ansvarig utgivare
08-120 537 60
070-620 26 20

Johan Pihlblad

Redaktör
08-120 537 61

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se