Min läslista

Din läslista är tom.

Lägg i läslista

Det här är Idrottsforskning.se

På Idrottsforskning.se publicerar vi de senaste rönen och den viktigaste kunskapen från idrottsforskningens olika områden. Här hittar du pålitlig forskningsbaserad kunskap om idrott, hälsa och träning, ofta kompletterad med konkreta tips och råd.

Idrottsforskning.se är en webbtidning för dig som är ledare eller tränare inom idrott, är utövare själv eller har ett allmänt intresse för träning och hälsofrågor. Här finns fördjupning och guidning i viktiga frågor som är svår att hitta på andra ställen; till exempel kring barn- och ungdomsidrott, idrottsledarskap, jämställdhetsfrågor, träningsupplägg, ungas hälsa samt idrott och samhälle.

Redaktionen samarbetar tätt med idrottsforskare på universitet och högskolor både i Sverige och utomlands och artiklarna är i flera fall skrivna av forskarna själva. Vi publicerar fyra till åtta nya artiklar per månad och allt material ligger öppet för läsning på sajten.

Vårt övergripande mål är att stödja och utveckla idrotten och bidra till hälsa och välmående

Nyheterna i tidningen delas frekvent i sociala medier och plockas ofta upp av andra medier. Sedan starten har Idrottsforskning.se haft drygt 1,3 miljoner användare och veckovis har sajten ca 10.000 besökstillfällen.

Vi som gör Idrottsforskning.se arbetar på Centrum för idrottsforskning, en statlig organisation med uppdrag att sprida forskningsbaserad kunskap om idrott, hälsa och träning i Sverige. Tidningen har inga kommersiella intressen – vårt övergripande mål är att stödja och utveckla idrotten och bidra till hälsa och välmående.

Har du frågor, tips eller synpunkter?  Eller är du forskare och vill skriva för Idrottsforskning.se? Kontakta chefredaktör Johan Lundberg, på johan.lundberg@gih.se.

Chefredaktör – Johan Lundberg
Johan Lundberg är vetenskapsjournalist med stort idrottsengagemang. Han har tidigare jobbat för Forskning & Framsteg och Sveriges Natur samt startat och varit chefredaktör för den prisade webbtidningen Extrakt. På fritiden brinner han extra för längdskidåkning och badminton.

Redaktör – Johan Pihlblad
Johan Pihlblad har en bakgrund som journalist och arbetar som handläggare på Centrum för idrottsforskning. Han har tidigare även varit redaktör för tidningen Svensk Idrottsforskning under perioden 2010-2015.

 

Johan Lundberg

Chefredaktör
070-189 90 22, 08-120 537 61

Christine Dartsch

Ansvarig utgivare
08-120 537 60
070-620 26 20

Johan Pihlblad

Redaktör
08-120 537 61

 

Artikelflöde

Notiser, tips och twitter

Nyhetsbrevswidget (undersidor)

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Utges av

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se