Min läslista

Din läslista är tom.

Foto: Bildbyrån
126
Delningar
Lägg i läslista
TEMA / Ledarskap

Positivt ledarskap för idrottande barn

9 apr 2019
Text: Johan Lundberg

Vad är viktigt att tänka på som tränare och ledare inom barn- och ungdomsidrott? Hur ska man agera och vad bör känneteckna ledarstilen?

Text: Johan Lundberg

Vad tycker du?

Temat innehåller 6 artiklar

Ledarstilen som får ungdomar att växa

Ledarskap Hur leder man ett ungdomslag på bästa sätt? Det kan vara svårt att veta - inte minst för den som är ny som tränare eller ledare. Idrottsprofessorn Jean Coté tipsar om en ledarskapsfilosofi speciellt lämpad för barn- och ungdomsidrott.

Den viktiga inre motivationen – så stödjer du den som idrottsledare

Motivation Vad motiverar oss att fortsätta idrotta? Forskning visar att självbestämmande motivation gör att vi anstränger oss mer, har roligare och stannar kvar i olika aktiviteter längre.

Tre tips till din förening när barnkonventionen blir lag

Barnkonventionen Den 1 januari 2020 blir barnkonventionen lag. Tusentals idrottsföreningar och ledare påverkas. Men hur? Johan R Norberg, professor i idrottsvetenskap, förklarar och ger tips.

Attityder och beteenden som kan få idrottande barn att må dåligt

Prestationshets I en ny studie vittnar flickor och pojkar om hur emotionella övergrepp kommer till uttryck inom svensk barnidrott. Detta påverkar barnen negativt och strider mot såväl barnkonventionen som idrottens riktlinjer.

De bästa idrottscoacherna är duktiga pedagoger

Lärande Forskningen inom coaching har i stor utsträckning haft sin teoretiska grund inom psykologin men våra resultat visar på behovet av att framhålla de pedagogiska dimensionerna, även i elitcoachens roll. Det skriver PG Fahlström och Susanne Linnér vid Linnéuniversitetet.

Är det bra när tränaren säger ”bra”?

Kommunikation Återkoppling är viktigt för att barn ska lära sig saker på träningarna. När tränaren ropar ”bra”, vad betyder det egentligen? Det visar sig vara ett ord med många innebörder. Bra kan till och med vara dåligt.
Redaktionen tipsar
Träningsråd och tips speciellt för kvinnor

Tips och träningsråd speciellt för kvinnor. Merparten av dagens rekommendationer och råd för träning baserar sig på studier på män. Ny forskning visar dock hur även kvinnor kan optimera sin träning och undvika kvinnospecifika hälsorisker och idrottsskador.

@CIFofficial på Twitter

”Jobbet med skadeproblematiken är lika viktig som jobbet mot dopning” https://t.co/vV17xlbnqp via @svtnyheter #idrottsforskning
6 dagar sedan via Twitter
Grattis Anna! https://t.co/9zh1r5DEEv
1 vecka sedan via Twitter
Centrum för idrottsforskning har fått en glad julklapp från regeringen: 2 miljoner kronor i extra bidrag från 2021.… https://t.co/mW2slcOdwM
4 veckor sedan via Twitter
Grattis Katarina! https://t.co/WybrZlbNGe
1 månad sedan via Twitter
Grattis till er alla! https://t.co/nRLbIbH2Qd
2 månader sedan via Twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se