Min läslista

Din läslista är tom.

Tema

Foto: FLORIAN ERTL, Gepa pictures

7
Delningar
Lägg i läslista
Tema / Hälsa

Fotbollsskador

15 jun 2016

Stora mästerskap betyder många skador. Vad är orsaken? Och vilka fotbollsskador är vanligast?

Kommentarsfunktionen är stängd på denna artikel

Temat innehåller 5 artiklar

Hög risk för muskelskada hela fem dagar efter matchen

Viktig vila Kort återhämtningstid mellan matcher får ofta kritik. Nu visar femton års studier av europeisk elitfotboll att risken för muskelskada är hög upp till fem dagar efter en match. Går det att hitta bättre strategier för att minska belastningen?

Därför skadar sig EM-stjärnorna

Unik skadestatistik Efter en lång skadefylld säsong kämpar många EM-spelare för att bli friska. En del missar turneringen helt och hållet. En svensk forskargrupp har registrerat alla skador i Champions Leagues toppklubbar under flera år. Nu presenterar de nya siffror och förklaringar till vad skadorna beror på.

Hög motivation viktigt efter korsbandsoperation

Fotbollsskador Motivation är den viktigaste egenskapen hos de damspelare som lyckas återvända till fotbollen efter en främre korsbandsoperation. Men det gäller att ha tålamod. Risken för en ny operation ökar för unga spelare som snabbt vill spela igen.

Mästerskap ökar skaderisken

Kort återhämtning Skaderapporterna har duggat tätt inför fotbolls-EM. Fler skador är att vänta under turneringen. Det täta spelschemat och matchernas stora betydelse ökar risken.

Så hanterar du fotbollens vanligaste skada

Hamstringsskador Hamstrings är fotbollsspelarens vanligaste skada. Återfallsskador är också ett stort problem. Rehabiliteringstiden kan halveras med rätt övningar. Och Asklings H-test talar om när det är dags för spel igen.
Redaktionen tipsar
Träningsråd och tips speciellt för kvinnor

Tips och träningsråd speciellt för kvinnor. Merparten av dagens rekommendationer och råd för träning baserar sig på studier på män. Ny forskning visar dock hur även kvinnor kan optimera sin träning och undvika kvinnospecifika hälsorisker och idrottsskador.

@CIFofficial på Twitter

17 timmar sedan via Twitter
Forskningsbidrag 2020 är beslutade och finns att läsa på webben. Beslut togs vid CIF:s styrelsemöte den 27 november… https://t.co/zPX2LeUHbq
1 vecka sedan via Twitter
Vad kännetecknar en framgångsrik mästerskapscoach? @hageskog Per Gerrevall #svebi2019 https://t.co/pWzYYA8p1O…
2 veckor sedan via Twitter
Inger Eliasson från @umeauniversitet har undersökt varför det är färre kvinnor än män som är tränare inom innebandy… https://t.co/zYr1ThoSSJ
2 veckor sedan via Twitter
@PGFahlstrm om vad som utmärker goda idrottsutvecklingsmiljöer i små idrottsföreningar #SVEBI2019 https://t.co/ZkXK3odS4d
2 veckor sedan via Twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se