Min läslista

Din läslista är tom.

36
Delningar
Lägg i läslista
Tema / Idrott & samhälle

Så kan föreningar locka fler unga till idrotten

16 jun 2020
Text: Joahn Lundberg, chefredatör

Hälsointresset har aldrig varit större än det är hos unga idag. Samtidigt tappar många idrotter och föreningar succesivt deltagare.
Hur tänker dagens ungdomsgeneration i frågor om idrott och motion? Hur kan en idrottsförening utveckla verksamheten för att locka och behålla dagens svårfångade ungdomsgeneration?
Detta tema ger svar på dessa viktiga frågor.

16 jun 2020
Text: Joahn Lundberg, chefredatör

1 kommentar

  1. Kalle Overgaard 12 september 2020 / 09:58 2020-09-12 / 09:58

    För alla som följer studier om ungas idrottspreferenser har det, sedan många år, varit klart att ungas idrottsintresse och intresse för motion och hälsa har ökat. Tyvärr har endast en liten del av del organiserade idrottens föreningar lyckats hantera och fånga detta intresse med ett adekvat och konkret erbjudande. I stort sett alla specialidrottsförbund har enbart fokus på landslagsverksamhet och tävling och verkar inte förstå eller vilja tänka nytt och konkretisera “idrott hela livet för alla”.

Vad tycker du?

Temat innehåller 5 artiklar

Stark hälsotrend bland unga – chans för idrotten att vända negativ utveckling

Regeringsrapport Satsa mer på hälsa och motionsidrott - och mindre på tävling och talangutveckling. Då kan föreningar vända utvecklingen, konstaterar Centrum för idrottsforskning i en ny rapport.

Nytänkande föreningar lockar unga till idrotten

Framtidens idrott Hur lockar och behåller man dagens svårfångade ungdomsgeneration? Kungsholmen Basket och Visingsö AIS är två föreningar som hittat sitt eget framgångsrecept.

Succéförbundet satsar på ledarskap och breddidrott

Gymnastik för alla När många idrotter och föreningar successivt tappar utövare går svensk gymnastik tvärtemot trenden. Under perioden 2010-2018 har sporten haft en 68 procentig ökning i antal deltagartillfällen för barn- och ungdomar.

Den lilla föreningens stora fördelar

Barn och ungdomar Hur kommer det sig att stora spelare ofta är fostrade i små föreningar? Det visar sig att små klubbar har en rad fördelar för att rekrytera och behålla barn och ungdomar i verksamheten.

Ojämlikt idrottande inte bara en klassfråga

Ungdomsidrott Det är inte bara klasskillnader som skapar ojämlika villkor i föreningsidrotten. Kön och var man bor har också betydelse för vilka som deltar. Det visar studier av ungdomar från fyra olika boendemiljöer i Sverige.
Redaktionen tipsar
Träningsråd och tips speciellt för kvinnor

Tips och träningsråd speciellt för kvinnor. Merparten av dagens rekommendationer och råd för träning baserar sig på studier på män. Ny forskning visar dock hur även kvinnor kan optimera sin träning och undvika kvinnospecifika hälsorisker och idrottsskador.

@CIFofficial på Twitter

✔️Idrottslärare upplever att de har för lite kunskap och utbildning i att undervisa elever med funktionsnedsättning… https://t.co/avStVgrSt7
2 dagar sedan via Twitter
Många av idrottens 800 000 ideellt arbetande ledare är föräldrar som tränar sina egna barn. Vilka utmaningar inneb… https://t.co/QA8sxgl1FB
1 vecka sedan via Twitter
4 veckor sedan via Twitter
Ska den svenska ungdomsidrotten fortsätta vara öppen för alla? Den frågan ställer Esk i DN. https://t.co/CcPgarCskd
1 månad sedan via Twitter
Grattis Marcus! https://t.co/VttiKeas2u
1 månad sedan via Twitter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se