Min läslista

Din läslista är tom.

Foto: CHRISTIAN WALGRAM, Gepa Pictures
1
Delningar
Lägg i läslista
Tema / Övrig forskning

Den nya idrottsteknologin

11 Dec 2015

Teknologiutvecklingen får allt större betydelse för både elitidrottare och motionärer. Allt mindre, lättare och billigare sensorer gör det möjligt att mäta sådant som vi tidigare bara kunde drömma om. Och analyser av stora datamängder hjälper idrotten att se mönster och trender.

Temat innehåller 6 artiklar

Inga medaljer utan prestationsteknologi

Den nya teknologin Nya material, bättre sensorer och analyser av stora datamängder blir allt viktigare för elitidrotten. Teknologin är oumbärlig i träning och tävling och nödvändig i den globala konkurrensen om medaljer.

Smarta textilier kan revolutionera idrotten

Den nya teknologin Smarta textilier öppnar oändliga möjligheter för idrotten. Och i framtiden kanske publiken kommer mycket närmare sina idoler.

Den uppkopplade motionären

Reportage Ny teknik gör det möjligt att mäta det mesta. Men vad är det vi kommer att se, förstår vi vad det betyder och ökar det vår lust att röra oss mer?

Så håller du träningen uppe i kristider

Motivation Karin Weman Josefsson, expert på motivationspsykologi, ger tips på hur du håller igång träningen i coronatider – utan instruktör och träningskompisar.

Mobilapp ska kartlägga handbollsskadorna

Skador Hälften var överbelastningsskadade redan innan säsongen ens kommit igång. Det visar en pilotstudie på svenska handbollsspelare. En större kartläggning ska nu öka kunskapen om skadorna. Till hjälp finns spelarnas mobiltelefoner.

Friska hästar med ny sportteknologi

Den nya teknologin Smarta textilier och erfarenheter från flygindustrin utvecklar ridsporten. Målet är att förbättra hästarnas hälsa.

Artikelflöde

Notiser, tips och twitter

Nyhetsbrevswidget (undersidor)