Min läslista

Din läslista är tom.

Foto: Bildbyrån
44
Delningar
Lägg i läslista
Anmäl dig till seminarium / Ledarskap

Seminarium: Så ökar du ungas delaktighet i idrotten

2 Sep 2022
Text: Redaktionen

Studier visar att unga som får vara med och forma den verksamhet som de är en del av, blir mer engagerade och fortsätter idrotta längre. Delaktighet befrämjar också lärande och bidrar till att skapa en bättre verksamhet med barnens bästa i centrum. Delta på vårt frukostseminarium den 28 sep och få tips, råd och inspiration för hur din organisation på olika sätt kan öka ungas delaktighet och inflytande.

Vad innebär delaktighet och hur kan ökad delaktighet uppnås i olika sammanhang inom barn- och ungdomsidrotten?

Under detta seminarium utgår vi från denna fråga och presenterar relevant forskning inom området, inklusive en aktuell studie som undersökt delaktighet inom svensk barn- och ungdomsidrott. Du får även ta del av flera framgångsrika exempel på hur unga kan involveras i föreningsutveckling eller i tränings- och tävlingsupplägg, eller på andra sätt ges mer ansvar och inflytande i idrotten.

Målet med seminariet är att fördjupa förståelsen för begreppet delaktighet och dess praktiska innebörd, samt ge tips, råd och inspiration för hur din organisation på olika sätt kan öka ungas delaktighet och inflytande.

>> Anmäl dig till seminariet här <<

I panelen
Karin Redelius
– professor i pedagogik, Gymnastik- och idrottshögskolan. Har under de senaste åren studerat ungas delaktighet och inflytande i idrott och är huvudförfattare till RF-rapporten “Vår idrott – eller deras?”
Susanne Maarup – Förbundschef Svenska orienteringsförbundet. Svensk orientering arbetar med flera initiativ för stärkt delaktighet, bl a Stjärnkampen och Ungoteket.
Mady Mahdy – Barn- och ungdomsansvarig Alvik Basket, huvudtränare NIU. Alvik Basket jobbar aktivt för att barn och unga ska känna sig sedda och hörda när beslut tas, bl a via mentorskap, spelarrepresentanter och konceptet Prata Om Allt.
Jonathan Wik – sportchef Spårvägen Simförening, ordförande Svensk Elitsimning. Har varit drivande för att förändra tävlingsupplägg inom simningen utifrån barns perspektiv och jobbar idag med delaktighet i flera led för såväl barn, ungdomar och funktionsnedsatta.

Seminariet leds av Anne Forsell som under 25 år verkat som ledare inom idrottsrörelsen, bland annat som förbundskapten, tränare och förändringsledare.

Program
kl 7.30          Frukost och mingel
kl 8.00-9.30  Föredrag, panelsamtal, frågestund

Seminarieserien Bra barnidrott
Så ökar du ungas delaktighet i idrotten är andra seminariet i Centrum för idrottsforsknings seminarieserie Bra barnidrott. Seminarieserien är en bro mellan idrottsforskningen och de som praktiskt jobbar med barn- och ungdomsidrott och erbjuder intressanta föredrag, samtal och ger konkreta tips och råd.

Målgrupp
Seminarieserien vänder sig till personer som jobbar med utvecklingsfrågor och barn- och ungdomsidrott på specialidrottsförbund, RF/SISU samt inom distrikt och förening.

Delta på plats
Seminariet genomförs på Eriksdalsbadet, Hammarby Slussväg 20. Vi bjuder på frukost från kl 7.30. En viktig tanke med seminarierna är att skapa en mötesplats för utbyte av erfarenheter, samtal, mingel och kontaktskapande i en trevlig atmosfär.

Delta digitalt
Om du inte har möjlighet att vara på plats livesänds seminariet. Deltar du digitalt kan du ställa frågor i vår chatt.

Anmälan
Seminariet är gratis.
Sista anmälningsdag är 26 sep kl 12.

Här är länk till anmälningssidan.

https://sv-se.invajo.com/event/centrumf%C3%B6ridrottsforskning/frukostseminarium28sep

Tidigare seminarier 
Här kan du se en inspelning av det det första frukostseminariet i serien Bra barnidrott. Den genomfördes den 8 juni och hade rubriken “Bygg barns inre motivation”.

https://play.gih.se/media/Bygg+barns+inre+motivation+%E2%80%93+s%C3%A5+f%C3%A5r+du+fler+att+forts%C3%A4tta+l%C3%A4ngre+med+sin+idrott/0_nma0qphp

 

2 Sep 2022
Text: Redaktionen

Läs mer om:

barn- och ungdomsidrott
seminarier

Artikelflöde

Nyhetsbrevswidget (undersidor)

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Utges av

link

Idrottsforskning.se ges ut av Centrum för idrottsforskning

08-120 537 00 (vxl)
cif@gih.se

Webbtillgänglighet